Ако Австрия и Нидерландия са взели предвид стратегическите фактори по отношение на

...
Ако Австрия и Нидерландия са взели предвид стратегическите фактори по отношение на
Коментари Харесай

Гунев за влизането на България и Румъния в Шенген: Единствено би помогнало за противопоставянето на Русия

Ако Австрия и Нидерландия са взели поради стратегическите фактори по отношение на присъединението в Шенген, щяха от дълго време да са осъзнали, че участието на България и Румъния само би помогнало за опълчването на Русия. Това разяснява в ефира на NOVA NEWS Филип Гунев, някогашен зам.-министър на вътрешните работи. 

" Изключването дава самун на антиевропейското говорене и е стратегически недалновидно ", добави още той.

Според него убеждаването на двете страни да поддържат България ще е мъчно.

" Политическата обстановка в Австрия е комплицирана, там хората се заиграват с общите антимигрантски решения. Цялостната миграционна обстановка тази година по всички индикатори доближава размерите от 2015 година. В Европейски Съюз до края на септември са регистрирани сред 700-800 000 кандидатстващи за убежища. През 2015 година те бяха малко над милион. Тези числа демонстрират на доста от европейските страни, че казусът с убежищата и миграцията е сериозен ", сподели Гунев. 

Той посочи, че съгласно цифрите на " Фронтекс " хванатите незаконни мигранти са под 300 000. Според Филип Гунев казусът не е в нашата страна, а при Централното Средиземноморие. Гунев напомни, че предходната седмица Германия е въвела още веднъж граничен контрол с Полша и Чехия.

Той разяснява и въведената възбрана за достъп до страната ни на колите с съветска регистрация. 

" Това е политически акт. " Гранична полиция "  няма да има проблем да го приведе в деяние ", сподели Гунев. 

Според него колите с съветска регистрация в България са малко и усложнения по проблема не се чакат. 

По отношение на Закона за службите Гунев посочи, че тази промяна и сливането на двете служби не е изискване за влизане в Шенген. 

" Това е политически анонс, който няма отношение  с договарянията. Според него останалите промени, които касаят преместването на салдото от президента към изпълнителната власт и Народно събрание, са уместни. " Видя се, че президентът има податливост да злоупотребява с позицията си ", добави още Филип Гунев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР